BTW-teruggave zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen laat installeren op uw woning heeft u de mogelijkheid de BTW van het totaalbedrag terug te vragen. Volgens het Europese Hof bent u, door regelmatige teruggave aan het elektriciteitsnet, ondernemer voor de omzetbelasting. Om deze reden mag u de BTW op uw zonnepaneelinstallatie terugvragen. Voor de levering aan het energienet dient u BTW af te dragen aan de belastingdienst (forfait). Wanneer u de zonnepaneelinstallatie door ons laat installeren nemen wij deze BTW teruggave service uit handen in samenwerking met SolarTax.

Duurzaamheidslening 

Jaarlijks worden er door de Nederlandse overheid duurzaamheidsleningen beschikbaar gesteld. Dit stelt u als woningeigenaar in staat uw woning te verduurzamen door middel van een vast maandelijks bedrag. De leningen worden verstrekt door het Nationaal Energiebespaarfonds of door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Ook worden deze regelmatig lokaal verstrekt in verschillende gemeenten.

Uw zonnepaneelinstallatie voor een vast maandelijks bedrag? Wij staan u graag te woord.

Wij behandelen de door u verstrekte informatie met zorgvuldigheid en uitsluitend voor de aanvraag van BTW-teruggave, duurzaamheidslening of ISDE subsidie. Let op: geld lenen kost geld.