Een nul op de meter woning, zo doet u dat

Duurzaam wonen ook wel “het nieuwe wonen” is de toekomst. Bij een nul-op-de-meter woning zijn de in- en uitgaande energiestromen gelijk. Door uw woning energie neutraal te maken kunt u veel geld besparen en zorgt u tegelijk voor een duurzame en gezonde leefomgeving. Maar hoe bereik je dat precies, een energie-neutrale woning?

Hier leest u welke stappen u kunt nemen om tot een duurzame woning te komen.

1. Isolatie als basis

Een warme woning begint met goede isolatie, zodat de warmte zoveel mogelijk binnen blijft. Denk hierbij aan:

  • Naad- en kierdichting
  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Glas isolatie

2. Zonnepanelen voor elektriciteit

Door zonnepanelen te plaatsen genereert u zelf elektriciteit. Het plaatsen van zonnepanelen is een rendabele, duurzame oplossing met een steeds snellere terugverdientijd.

3. Warmtepomp zorgt voor verwarming

Bij het kiezen van een warmtepompinstallatie zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Belangrijk bij het installeren van een warmtepomp is om te weten dat deze ook een hoger energieverbruik met zich meeneemt. Wanneer u nog geen zonnepaneelinstallatie heeft of ruimte heeft voor uitbreiding raden wij aan dit mee te nemen in de offerte.

4. Zonneboiler zorgt voor warm water

Douchen zonder CV-ketel? De zonneboiler is een prima oplossing. Het water wordt verwarming middels zonne-energie.

5. Energieopslag

Als op termijn het salderen langzaam afgebouwd wordt, wordt het erg interessant uw energie zelf op te slaan. Dit kan middels verschillende opslagbatterijen. Er ontwikkelen zich steeds meer producten met verschillende eigenschappen in verschillende prijsklassen.

6. Smart home

Naast het opslaan van energie wordt energie gestuurd naar de plek in de woning waar energie op dat moment nodig is. Middels een smart home systeem wordt uw energieproductie slim gestuurd en zijn de apparaten in uw huis met elkaar verbonden. Een storing aan uw apparaat? Uw apparaat geeft straks automatisch een melding over de onderhoudsbehoefte, de monteur komt dus langs voor de storing plaatsvindt.

Energieadvies voor uw woning

Om goed te bepalen welke installatie geschikt is voor uw woning is een adviesgesprek noodzakelijk. Elke woning is uniek en vergt een deskundige inventarisatie. Er wegen namelijk allerlei factoren mee zoals het bouwjaar, type woning, gezinssamenstelling en uw verbruik.

Wilt u meer weten of een adviesgesprek met een van onze adviseurs? Neem dan contact op via het onderstaande formulier.

Meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op