fbpx

Kiezen voor airconditioning

Wilt u graag uw woning of bedrijfspand koelen door middel van airconditioning? Wij leveren en monteren uw airconditioning systeem.

Sources Solar is dealer van alle Toshiba systemen. De systemen van Toshiba combineren  een laag energieverbruik en een milieuvriendelijke techniek met een strakke, compacte vormgeving. De meeste systemen hebben een vriendelijk doch zeer compleet besturingssysteem. Voorzien van de nieuwste Digital Inverter techniek verzekert u van een zachte geleidelijke opstart en optimale vermogenscontrole voor een perfect binnenklimaat.

U kunt kiezen uit verschillende oplossingen zoals;

  • Wandmodellen
  • Plafondmodellen
  • Cassettemodellen
  • Kanaalmodellen

Airconditioning voor één ruimte: single split-systemen

De single split airco is geschikt wanneer u graag één ruimte wil koelen of verwarmen. Dit is een airconditioner met 1 binnenunit en 1 buitenunit.

De single split airco wordt vaak toegepast in een woonkamer of slaapkamer maar kan natuurlijk ook in een kantoorruimte geplaatst worden. Deze airco is in staat zowel te koelen als te verwarmen waardoor ook wel gebruikt wordt als vervanger van de cv-ketel.

De wand- en consolemodellen van TOSHIBA airconditioning worden op een strategische plek in de ruimte tegen de muur gemonteerd en creëren zo een optimale luchtverdeling.

Wilt u graag meer weten over de single split-airconditioning of een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

Multi-split arconditioning systemen

Voor het koelen of verwarmen van meer dan één ruimte is een multi-splitsysteem de oplossing.

Maximaal vijf binnendelen worden aan één buitendeel gekoppeld maar zijn afzonderlijk van elkaar te bedienen. Elk binnendeel binnen een multi-splitsysteem heeft een eigen infrarood bediening en is individueel te bedienen.

Het bekendste binnendeel is het wandmodel, die bovenaan de muur hangt. Bij een systeemplafond wordt doorgaans het cassettemodel geplaatst. Deze straalt warme of koele lucht uit vanuit het plafond. Het binnendeel is dan helemaal weggewerkt.

Eigenlijk werkt een moderne multi split airco hetzelfde als een warmtepomp. Wanneer de lucht binnen gekoeld wordt onttrekt de airco de warmte uit de binnenlucht. Bij het verwarmen is dit precies andersom, de warmte wordt dan uit de buitenlucht onttrokken. Daardoor is er slechts voor een klein gedeelte van de opgewerkte warmte elektriciteit nodig. Hiermee is de airco dus een duurzame manier om te verwarmen, net als de warmtepomp.

Wilt u meer weten over dit systeem? Stel dan uw vraag via het onderstaande contactformulier.

VRF systeem: het koelen en verwarmen van meer dan 5 ruimtes

Indien meer dan vijf ruimten gekoeld en verwarmd moeten worden is een VRF-systeem nodig, dit is een klimaatsysteem voor zakelijke toepassingen.

Met een VRF-systeem kunnen vele (verschillende) binnendelen gekoppeld worden aan één buitendeel, die op hun beurt ook weer onderling gekoppeld kunnen worden. Daarnaast zorgt de intelligente regeltechniek voor slimme koppelingen met gebouwbeheersystemen en energiebesparing.

De afgifte van de warmte kan op verschillende manieren, maar gebeurt meestal via lucht. Per ruimte/kamer kan er een verschillende temperatuur worden ingesteld, en in die ruimte wordt lucht in die temperatuur geblazen.

Voordelen van een VRF systeem

  • Brede toepassing; kantoren, winkels en ziekenhuizen
  • Energiezuinig; dezelfde werking als een warmtepomp
  • EIA subsidie
  • Hogere productiviteit medewerkers; koelen en verwarmen

Wilt u graag meer informatie over een VRF-systeem voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Ik ontvang graag een offerte