fbpx

Wat is het effect van sneeuw op uw zonnepaneelinstallatie?

De eerste sneeuw is gevallen in Nederland. Voor het sinds jaren ligt er in december weer een dik pak sneeuw en gezien de weersomstandigheden is er meer winters weer onderweg. Daarom geven wij u een aantal tips voor uw zonnepaneelsysteem, zodat u niet de koud in hoeft maar gewoon binnen kunt blijven.

U geen sneeuw weg te vegen van uw zonnepanelen. 

Het donkere oppervlak van het zonnepaneel trekt de zon aan. Dit zorgt ervoor dat de sneeuw van het paneel afglijd. Haal de sneeuw er niet zelf vanaf, dit kan krassen opleveren op het glas of andere schades door gladheid op het dak.

U hoeft zich ook geen zorgen te maken over uw energieproductie. 

Over het algemeen levert uw zonnepaneelsysteem weinig op in de winter, of er sneeuw op de panelen legt of niet. Het zonnepaneelsysteem is ontworpen met de jaarlijkse opbrengst als uitgangspunt en met dank aan de salderingsregeling krijgt u geld terug van de opbrengst die u tijdens de zonnige maanden te veel produceert.

Er is zelfs kans dat u een toename in productie ziet wanneer de sneeuw van uw systeem verdwijnt. 

Zonnepanelen wekken meer energie op op koude, zonnige dagen dan op hele warme dagen en in sommige gevallen help sneeuwval bij de productie door middel van zonlicht reflectie.

Ook bij hevige sneeuwval ondervindt u systeem geen problemen. 

Bij kou of hevige sneeuwval ondervindt u systeem geen problemen. Wij zorgen ervoor dat uw systeem bestand is tegen alle seizoen en type weersomstandigheden.