fbpx
  • 45% aftrek

    van de fiscale winst
  • Minimaal 15.000 Wp

    Ongeveer 45-55 zonnepanelen
  • Lagere energierekening

    Enerzuinige investering

De voordelen van de Energie Investeringsaftrek

Waarom EIA?

Veel MKB ondernemers hebben een eenmanszaak of VOF. Dat betaalt u bij een goed jaar bijna 50% inkomstenbelasting. Het is natuurlijk aantrekkelijk als u dit percentage kunt verlagen. Een keuze voor een zonnepaneelinstallatie is dan erg interessant.  De Energie-investeringsaftrek is bedacht om het gebruik van duurzame energie te bevorderen en geeft u een belastingvoordeel. Zonnepanelen zijn een van de Energiebesparende bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de EIA subsidie.

Zonnepanelenbezitters mogen eenmalig 45% van de totale investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. Naast EIA mag u de ‘gewone’ Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) toepassen. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen natuurlijk voor een lagere energierekening.

Subsidie voor zonnepanelen

Heeft u een kleinverbruikers aansluiting (maximaal 3x80A) en investeert u in minimaal 15.000 Wp aan zonnepanelen – dit zijn ongeveer 45 – 50 zonnepanelen – dan komt de investering in aanmerking voor EIA. In 2020 mag u over de hele installatiekosten 45% ten laste brengen van uw winst.

Advies voor alle aanvragen

Om in aanmerking te komen voor deze extra aftrek dient u binnen drie maanden na de aanschaf van de zonnepanelen een aanvraag indienen. Sources Solar kan u altijd adviseren en assisteren bij de EIA subsidie aanvraag. Daarnaast voert Sources Solar het gehele traject uit, van installatie t/m oplevering en aanvraag.

Meer informatie over de EIA voor uw situatie?