fbpx

Vakkundig en professioneel geïnstalleerd

Sources Solar verzorgt een vakkundige en professionele installatie. Met inmiddels meer dan zeven jaar ervaring in zonne-energie hebben wij al vele installatie voor zowel particulieren als zakelijke klanten verzorgt. Wij zijn erkend installateur en werken uitsluitend volgens Europese NEN1010 richtlijnen.

Heeft u net uw zonnepanelen aangeschaft of bent u nog in overweging dit te doen? En benieuwd hoe een installatie bij ons in zijn werk gaat? Hieronder leest u de stappen die onze monteurs doorlopen om de zonnepaneelinstallatie bij u op te leveren:

  1. Arriveren en opbouwen steiger

De monteurs arriveren en zorgen ervoor dat zij veilig aan het werk kunnen op het dak. Indien nodig wordt de steiger opgebouwd om aan de slag te gaan met de installatie.

2. Plaatsen en monteren van de onderconstructie

De onderconstructie wordt op het dak geplaatst en gemonteerd. Bij een schuin dak worden eerst de nodige dakpannen weggehaald om het aluminium te bevestigen. Een plat dak onderconstructie wordt eenvoudigweg op het dak geplaatst.

3. Aanleg DC bekabeling

Na het plaatsen van de onderconstructie wordt de DC-bekabeling getrokken. Dit is de bekabeling vanaf de zonnepanelen naar de omvormer. Bij een plat dak kan het soms nodig zijn een dak doorvoer te plaatsen wanneer deze niet aanwezig is.

4. Montage zonnepanelen

Hierna worden de zonnepanelen op de onderconstructie gemonteerd.

5. Monteren AC bekabeling

Zodra de zonnepanelen geplaatst zijn wordt de AC bekabeling aangelegd van de omvormer naar de meterkast. Voor de AC bekabeling wordt ter plekke de meest optimale weg gekozen.

6. Plaatsen omvormer en werkschakelaar

De omvormer wordt op de met u afgestemde plek gehangen zoals de zolder, de garage of een bijkeuken. Bij de omvormer wordt ook een werkschakelaar geplaatst.

7. Systeem test

Als een van de laatste stappen wordt het systeem getest en opgeleverd door de monteur.

8. Gereedmaken monitoring 

De monteur verzorgt (eenmalig) de wifi aansluiting met de omvormer en uw monitoring account. Uw portal wordt op kantoor gereedgemaakt en via een bevestigingsmail heeft u daarna toegang tot uw eigen account.

Heeft u nog vragen over onze installatiewerkzaamheden of wilt u graag een offerte ontvangen? Neem dan contact op via 0800-1041008 of stuur een e-mail naar info@sourcessolar.nl