fbpx

De nieuwe situatie salderen en terugleveren

Koopt u dit jaar zonnepanelen dan profiteert u nog twee volle jaren van 100% salderen. Daarna wordt het deel dat u mag salderen elk jaar iets minder. In de afbeelding ziet u hoeveel 10 zonnepanelen ieder jaar in euro’s opleveren. Na 6,9 jaar heeft u de zonnepanelen terugverdiend.  

zonnepanelen salderen 2020

Direct eigen verbruik steeds aantrekkelijker

Als u straks minder stroom kunt salderen is het aantrekkelijk meer stroom direct te gebruiken. Dat zit zo: elke kilowattuur die u niet gebruikt, maar aan het energiebedrijf levert krijgt u lager energietarief voor terug. Stel dat u in 2020 zonnepanelen koop en ook nog is kunt salderen, blijft de terugverdientijd ongeveer gelijk. Gebruikt u echter 40% van de stroom zelf dan hebben uw zonnepanelen na 25 jaar meer winst opgeleverd. Alle systemen die door ons aangeboden worden zijn Battery Ready, hiermee bent u dus voorbereid op de toekomst.

Nog steeds een slimme investering

Koopt u in 2020 een set van 10 zonnepanelen, dan verdient u die in 6 jaar en 11 maanden terug. De winst na 25 jaar kunt u vergelijken met een spaarrente van 4%. Het is dus heel aantrekkelijk om zonnepanelen op het dak te leggen. En ook nog eens duurzaam, want met zonnepanelen bespaart u 1250 kilo CO2-uitstoot per jaar.

Lees meer op: Milieucentraal.nl

Vragen over de salderingsregeling?